• Платонус
  • ВЕРСИЯ ДЛЯ СЛАБОВИДЯЩИХ
Жаңалықтар

Сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат мәселелері жөніндегі халықаралық конференция

Сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат мәселелері жөніндегі халықаралық...

2025 жылғы 4 желтоқсанда Казтұтынуодағы Қарағанды университетінде «Цифрлық трансформация жағдайында ғылым мен жоғары білім беру саласындағы сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясатты жетілдіру және заңдылықты сақтау» тақырыбында халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция өтті.Конференцияға құрметті қонақтар...
«Мансап фестивалі – 2025» — университеттің маңызды рекрутингтік шарасы.

«Мансап фестивалі – 2025» — университеттің маңызды рекрутингтік ша...

«Жұмысты бірге таңдаймыз!» — дәл осындай ұранмен Казтұтынуодағы Қарағанды университетінде 2025 жылғы 3 желтоқсанда өткен Мансап фестивалі ұйымдастырылды. Студенттер мен түлектер әлеуетті жұмыс берушілермен тікелей кездесіп, өздерін қызықтырған сұрақтарын қойып, өңірдің жетекші компаниялары мен мемлекеттік...
Қазақстан тарихы пәні бойынша облыстық олимпиада

Қазақстан тарихы пәні бойынша облыстық олимпиада

29 қараша күні Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті базасында 11-сынып оқушылары арасында Қазақстан тарихы пәнінен облыстық олимпиада өтті. Іс-шара «Сарыарқа дарыны» орталығымен бірлесіп ұйымдастырылды. Олимпиадаға 100-ден астам оқушы қатысып, Қарағанды, Приозерск, Балқаш, Саран, Теміртау қалаларынан...
Университетте психология, педагогика және әлеуметтік жұмыс салаларындағы заманауи сын-қатерлер талқыланды.

Университетте психология, педагогика және әлеуметтік жұмыс салаларындағы...

2025 жылдың 29 қарашасында Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде «Психология, педагогика және әлеуметтік жұмыс: өзара әрекет теориясы мен практикасы» атты Халықаралық ғылыми-практикалық онлайн-конференция өтті. Конференция жұмысына Ресей Федерациясынан және Қазақстанның барлық өңірлерінен зерттеушілер...
Оқытушы-профессорлар құрамының өзін-өзі реттеу дағдыларын дамыту бойынша тренинг

Оқытушы-профессорлар құрамының өзін-өзі реттеу дағдыларын дамыту бойынша...

2025 жылғы 27 қарашада Қарағанды университетінде оқытушы-профессорлар құрамына арналған психологиялық тренинг өтті.Тренингтің мақсаты – психикалық өзін-өзі реттеудің практикалық дағдыларын дамыту, стресске төзімділікті арттыру және педагогикалық қызметкерлердің психофизиологиялық әл-ауқатын нығайту....
Университет – мемлекеттік сектордағы жасанды интеллектті талқылау орталығы

Университет – мемлекеттік сектордағы жасанды интеллектті талқылау ...

«Қазақстан: цифрлық тізілімдерден интеллектуалды шешімдерге – мемлекеттік басқаруды трансформациялау стратегиясы» атты халықаралық қатысумен өткен өңірлік форум 2025 жылғы 26 қарашада Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде өтті. Форум мемлекеттік органдар, жоғары оқу орындары, ІТ индустриясы, үкіметтік...

No events
December 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Тамақ өндірісінің маңызды бөліктерінің бірі - бұл сапа. Бұл аспект үшін жауаптылық тамақ өнеркәсібінің технологтарына жүктеледі.

Бүгінгі таңда өндірушілер шикізаттың қабылдануынан бастап дайын өнімді буып-түю сәтіне дейін сапаны бақылауды жүзеге асырып қана қоймай, әр түрлі салаларда және өнімді құрудың әртүрлі кезеңдерінде тиімді технологияларды дамытып, сәтті қолдана алатын білікті тамақ өнеркәсібінің технологтарына қызығушылық танытады.

Сапалы тамақ – ел тұрғындары денсаулығының кепілі. Сондықтан тамақ өнеркәсібі технологы мамандығы әрдайым сұранысқа ие болады және оның мәні, әсіресе қазіргі жағдайда өсіп келеді.

6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасының мақсаты еңбек нарығының қазіргі заманғы талаптарына сәйкес инновациялық өнімдерге бағытталған, бәсекеге қабілетті мамандарды кәсіби өсуіне және тұлғалық дамуына негіз ретінде сапалы даярлау болып табылады.

Азық-түлік өнімдерінің технологы - бұл шикізатты алғаннан бастап дайын өнімді буып-түйгенге дейінгі барлық сатыда өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасына жауап беретін маман.

Мамандықтың артықшылықтары:

  • еңбек нарығындағы ұдайы сұраныс;
  • тұрақты жұмыс;
  • ірі кәсіпорындардағы жоғары жалақы.

Оқуды аяқтағанда берілетін дәреже: 6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника және технология бакалавры.

Мамандық лауазымдарының тізімі: инженер-технолог, тамақ өндірісінің технологы, қоғамдық тамақтану технологы, цех бастығы.

Орта білім негізінде (мектеп түлектері) күндізгі бөлімге түсушілер 5 пән бойынша ҰБТ түрінде түсу емтихандарын тапсырады (3 міндетті + 2 таңдау бойынша бейіндік пәндер).

6B07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша ҰБТ бейіндік пәндер:

1) Биология

2) Химия

Колледж түлектері университетке екі пән бойынша сұхбаттасу арқылы түседі:

1) жалпы кәсіби пән - химия;

2) Профильдік пән - микробиология.

Бакалавриатта оқу мерзімі:

Орта білім негізінде (мектеп бітірушілер) - 4 жыл;

Орта арнаулы білім негізінде (колледж түлектері) - 3 жыл.

Бакалавриат түлектері магистратурада оқуларын жалғастыра алады:

- ғылыми-педагогикалық салада - 2 жыл;

- профильдік бағыт бойынша - 1 жыл.

3D тур КЭУ
Антиплагиат
Erasmus
TIL

Байланыстар

Бас ғимарат

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9

Телефон: +7 7212 441592
Факс: +7 7212 303171
E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Call-center: +7 7212 50-21-24
Телефон автоқоңырақ шалуда 44-16-24, 44-16-34, 44-15-68

Жетілдірілген

Қабылдау комиссиясы

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9
106 каб

Телефон: +7 7212 44-16-24 вн.6505, 44-15-72
Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Карта